Υπηρεσίες

Pilates

Η μέθοδος Pilates είναι ένας συνδυασμός ανατολικών φιλοσοφιών και Δυτικής άσκησης.

Παντρεύει την κίνηση με την αναπνοή, του νου με το σώμα.

Σήμα κατατεθέν ενός “Πιλατικού” σώματος είναι το σταθερό κέντρο.

Τα στοιχεία που δανείστηκε κυρίως ο Pilates από την Ανατολική φιλοσοφία έχουν να κάνουν με τη χρήση του κέντρου – κοιλιά.

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.

Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα.

O Πιλάτες συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι τη διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα».

Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.

Ο Joseph Pilates εξέλιξε ένα σύστημα εκγύμνασης, βασισμένο στην αρχή ότι το σώμα πρέπει να γυμνάζεται ενεργά και να ελέγχεται μέσα από την πειθαρχία των κινήσεων.

Αντίθετα με άλλα προγράμματα ασκήσεων, η μέθοδος Pilates ακολουθεί προσεγμένες αρχές που βασίζονται σε καλά δομημένα φιλοσοφικά και θεωρητικά θεμέλια.

Δεν είναι μόνο μια συλλογή από ασκήσεις, αλλά είναι μια μέθοδος προσεκτικά εξελιγμένη και δοκιμασμένη εδώ και 70 χρόνια.

Οι ασκήσεις του Pilates είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που εκγυμνάζεται.

Κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με άσκηση και βαριέται την ιδέα του γυμναστηρίου, μπορεί να βελτιώσει την δύναμη και την αερόβια ικανότητά του.

Εάν πάλι κάποιος που ήδη γυμνάζεται, η μέθοδος Pilates θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμα καλύτερα την αθλητική του δραστηριότητα, καθώς γρήγορα θα καταλάβει ότι στο σώμα του «ξυπνάνε» μύες που δεν τους είχε αισθανθεί ποτέ. 

Ακόμα και ένας αθλητής, μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη μέθοδο.

Ο χώρος μας είναι πλήρως εξοπλισμένος με reformer, tower, wunda chair, barell, κρεβάτια με ελατήρια αλλά και άλλα μικροόργανα όπως μπάλες, λάστιχα, rings, foam rollers αλτήρες κ.α. για να σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Pilates.

Κλειστά τμήματα 5-7 ατόμων

Όλες μας οι υπηρεσίες παρέχονται σε personal και μίνι γκρουπ.

Μέσα στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται σωματική αξιολόγηση πριν από την έναρξη του προγράμματος και επαναλαμβάνεται κάθε 2 μήνες.