Υπηρεσίες

Εξειδικευμένα Προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση πολλών από τις χρόνιες ιατρικές καταστάσεις που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία.

Η άσκηση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα των ηλικιωμένων προς τη διατήρηση της σωματικής και της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής γενικότερα.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η σωματική δραστηριότητα βοηθάει στη μείωση του κινδύνου της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη, της οστεοπόρωσης, του εγκεφαλικού, της κατάθλιψης, του καρκίνου του παχέος εντέρου και του πρόωρου θανάτου.

Κι όμως, σήμερα περισσότερο από το 60% των ηλικιωμένων δεν ασκούνται.

Οι γηραιότεροι αντιμετωπίζουν τα ίδια εμπόδια με τους νεότερους σε ότι αφορά την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, έχουν όμως και ειδικότερα προβλήματα.

Η δραστηριοποίηση των ηλικιωμένων αποτελεί πρόκληση.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, αν και έχει επιτύχει τη μακροζωία, συχνά κάνει καθιστική ζωή, έχει κακή φυσική κατάσταση και αντιμετωπίζει αναπηρίες από χρόνιες ιατρικές καταστάσεις με το πέρασμα της ηλικίας.

Πολλοί είναι οι λόγοι που επικαλούνται οι ηλικιωμένοι στους γιατρούς και τους ειδικούς επιστήμονες για να δικαιολογήσουν την έλλειψη σωματικής δραστηριότητάς τους: «Η άσκηση με κάνει να μην νιώθω καλά. Μου προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις. Παίρνει πολύ χρόνο. Είναι βαρετή».

Ωστόσο, η άσκηση είναι απαραίτητη για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους νεότερους ενήλικες.

Είναι γεγονός ότι η απώλεια της δύναμης και της αντοχής που συχνά αποδίδεται στη γήρανση, προκαλείται εν μέρει από τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα.

Eιδικά διαμορφωμένα προγράμματα για ηλικιωμένους, μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα προχωρημένης ηλικίας να γίνουν και να παραμείνουν δραστήρια.

Άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν γυμναστεί μέχρι τώρα, έχουν την ευκαιρία στο χώρο μας να αισθανθούν υγιείς και νεότεροι.

Μέσα από συνδυασμό διάφορων τεχνικών εκγύμνασης και σωστή επανεκπαίδευση της αναπνοής θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αντοχή, δύναμη και θα έχουν μια λειτουργική, καλύτερη και χωρίς πόνους καθημερινότητα.

Η υγεία μας είναι το παν για αυτό πρέπει να τη φροντίζουμε.

Κλειστά τμήματα 5-7 ατόμων

Όλες μας οι υπηρεσίες παρέχονται σε personal και μίνι γκρουπ.

Μέσα στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται σωματική αξιολόγηση πριν από την έναρξη του προγράμματος και επαναλαμβάνεται κάθε 2 μήνες.