Υπηρεσίες

Διορθωτική – Θεραπευτική άσκηση

Η εφαρμογή ενός προγράμματος θεραπευτικών ασκήσεων έχει στόχο τη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας, καθώς και τον περιορισμό των συμπτωμάτων του πάσχοντα.

Καταρχήν, θα πρέπει να προσδιοριστούν και να εκτιμηθούν οι ανάγκες και οι περιορισμοί του πάσχοντα προκειμένου στη συνέχεια να καθοριστεί το θεραπευτικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί και να σχεδιαστούν οι ασκήσεις και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν.

Η τελική αξιολόγηση θα δείξει αν το πρόγραμμα πέτυχε τους στόχους του και πώς μπορεί να αναπτυχθεί επιπλέον ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργικότητα του ασκούμενο .

Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι να αποτρέψει  μελλοντικούς τραυματισμούς, να προσφέρει μια γρήγορη και σωστή αποκατάσταση, να βελτιώσει το εύρος κίνησης των τραυματισμένων μυών και να επαναφέρει την κινητική λειτουργικότητα των αρθρώσεων. 

Δίνοντας έμφαση σε μια πιο λειτουργική και ευχάριστή καθημερινότητα χωρίς πόνο.

Πριν από την έναρξη κάθε προγράμματος Διορθωτικής / Θεραπευτικής άσκησης, γίνεται μια αξιολόγηση μέσα από διάφορες ασκήσεις, μέτρηση της ROM (μοιρών) της κάθε άρθρωσης αλλά και αξιολόγηση δύναμης.

Η αξιολόγηση για τη Διορθωτική / Θεραπευτική άσκηση γίνεται προκειμένου να βγει το πρόγραμμα άσκησης με βάση το αποτέλεσμα που έχουμε πάρει και μπορούμε ξεκάθαρα να αντιληφθούμε ποιοι μύες είναι υπερδραστήριοι και ποιοι αναχαιτισμένοι.  

Η αξιολόγηση επαναλαμβάνεται κάθε 2 μήνες με σκοπό ο ασκούμενος να αντιλαμβάνεται την εξέλιξη και τη βελτίωση που έχει πετύχει μέσα από το εξειδικευμένο πρόγραμμα Διορθωτικής / θεραπευτικής άσκησης.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λανθασμένο μοτίβο κίνησης το οποίο βέβαια δεν τους προκαλεί πόνο.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν μελλοντικά να υπάρξουν πόνοι και περιστασιακά, αλλά και συνεχόμενοι.

Οι ασκούμενοι που θα έρθουν με πόνο στο χώρο μας, τους εγγυόμαστε ότι οι πόνοι θα εξαφανιστούν και ότι θα βελτιωθεί κατά πολύ η ποιότητα ζωής τους, η καθημερινότητά τους, αλλά και η λειτουργικότητα τους.

Είμαστε εδώ για να σας φροντίσουμε αλλά και να σας προστατέψουμε από μελλοντικούς τραυματισμούς.

Κλειστά τμήματα 5-7 ατόμων

Όλες μας οι υπηρεσίες παρέχονται σε personal και μίνι γκρουπ.

Μέσα στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται σωματική αξιολόγηση πριν από την έναρξη του προγράμματος και επαναλαμβάνεται κάθε 2 μήνες.